از آنجایی که صفحات وب ، بهتر است بصورت دینامیک و متحرک باشند، طراحان نیز خواستار ارتباط بین بینندگان سایت و صاحبان آن شدند، در نتیجه استفاده از دستورات HTML به تنهایی نیاز آنها را برطرف نکرد و سپس شرکت Netscape برای ایجاد و کنترل ارتباط بین صاحبان سایت و بینندگان آن در صفحات وب از JavaScript کمک گرفت.
JavaScript دقیقا یک زبان برنامه نویسی میباشد که بوسیله آن میتوان بین کاربر و سایت ارتباط برقرار نمود. توجه داشته باشید که استفاده از JavaScript در صفحات Web نیازی به نوشتن اسکریپتها نداشته و میتوانید اسکریپتهای موجود در شبکه اینترنت را کپی و در مکان مورد نظر با ایجاد تغییرات مورد نیاز استفاده کنید.
به همین دلیل باید از یک زبان برنامه نویسی در صفحات وب استفاده کرد . Java Script یکی از زبان های برنامه نویسی اسکریپتی است ، که اولین بار توسط شرکت Netscape معرفی شد . امروزه متداولترین زبان اسکریپت نویسی صفحات وب است . در این دوره ، ما به آموزش جاوا اسکریپت از مقدماتی تا پیشرفته پرداخته ایم . با ما همراه باشید .
علیرغم اشتباه عمومی، زبان جاوا اسکریپت با زبان جاوا ارتباطی ندارد، اگر چه ساختار این زبان به سی پلاس پلاس (++C) و جاوا شباهت دارد؛ که این امر برای یادگیری آسان در نظر گرفته شدهاست. از همینرو دستورهای متداول مانند if, for, try..catch ,”while” و… در این زبان هم یافت میگردند.